Fejlesztések

Sikeres TAO pályázat 2019

Kérelem

Jóváhagyó határozat

Sikeres TAO pályázat 2018

Ikrényi Általános Iskola Diáksportkörének sportfejlesztési programja

röplabda sportágban 2018/2019. évadban

 

Az Ikrényi Általános Iskola Diáksportköre 2018-ban a Magyar Röplabda Szövetség TAO pályázatán 15.882.037.-Ft támogatást nyert a 2018/2019. évad sportfejlesztési programjának megvalósítására. A sportfejlesztési programhoz Ikrény Község Önkormányzata 1.836.283.-Ft önerővel járul hozzá.

Pályázatunkban a TAO támogatást azutánpótlás-nevelés feladatok ellátása és a tárgyi eszköz beruházás jogcímekhez kapcsolódóan szeretnénk felhasználnia sportolóink sportfelszerelésének, sporteszközeinek bővítésére, megújítására, valamint az edzésekhez kapcsolódó terembérleti díjra, szállítási költségre, edzői díjakra; a bajnokságokhoz kapcsolódóan nevezési díjakra, étkezés, utazás költségeire.

 

Kérelem

Jóváhagyó határozat

 

Sikeres TAO pályázat

Ikrényi Általános Iskola Diáksportkörének sportfejlesztési programja

röplabda sportágban 2017/2018-s évadban

 

Az Ikrényi Általános Iskola Diáksportköre 2017-ben a Magyar Röplabda Szövetség TAO pályázatán 6.044.985.-Ft támogatást nyert a 2017/2018-as évad sportfejlesztési programjának megvalósítására. A sportfejlesztési programhoz Ikrény Község Önkormányzata 671.665.-Ft önerővel járul hozzá.

Pályázatunkban a TAO támogatást az utánpótlás-neveléshez kapcsolódóan szeretnénk felhasználni a sportolóink sportfelszerelésének, sporteszközeinek bővítésére, megújítására, valamint az edzésekhez kapcsolódó terembérleti díjra, szállítási költségre, edzői díjakra; a bajnokságokhoz kapcsolódóan nevezési díjakra, étkezés, utazás költségeire.

 

Kérelem

Jóváhagyó határozat

 

 

Ikrényi Sportegyesület sportfejlesztési programja a 2016/2017. évadra

Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása

Az Ikrény Sportegyesület (Ikrény SE) 1955-ben alakult, és azóta folyamatosan működik. Megalakulása óta csapatának tagjai a Megye I., II., és III. osztályban is játszottak. A felnőtt csapat mellett folyamatos az egyesületben az utánpótlás-nevelés, valamint működik a női focicsapat és öregfiúk csapat is a településen.

Az Ikrény SE felnőtt csapata jelenleg 20 főt számlál, a Győr-Moson-Sopron Megyei III. osztályban játszik. A 2015/2016. évad őszi szezonjában a Megye III. bajnokság 1. helyén szerepelt, a tavaszi szezonban is jelenleg az 1. helyen áll.

Az Ikrény SE hosszú évek óta nagy gondot fordít a településen élő focizni szerető gyermekek egységes foglalkoztatására, azaz utánpótlás-nevelésére. Egyrészt erre a településen nagy igény van mind a gyerekek, mind a szülők részéről, másrészt ez elengedhetetlen a sportegyesület hosszú távú működéséhez. Az óvodásoknál 4-5 éves korban kezdődnek a foglalkozások még csak játékos szinten, de a tornákon, már az U7-es korosztály is részt vesz, hogy megismerjék, megszokják a verseny légkörét. Ebben a korosztályban 10 gyermek jár edzésre rendszeresen. Az U9 korosztályban10gyermek, az U11 korosztályban15gyermekjátszik és vesz részt a Bozsik programban. Az U7, U9 és az U11 korosztályban Börcs településsel együtt szerepel az egyesület a Bozsik tornákon minden év tavaszán és őszén.

Az utánpótlás korosztály tagjai heti 1,5 órás edzésen vesznek részt egész évben a helyi füves sportpályán, illetve a téli időszakban a Rábcatorok Sportcsarnokban, ezen kívül folyamatosan versenyeztetjük őket. Összességében elmondható, hogy a gyerekek lelkesek, szorgalmasan részt vesznek a tornákon és az edzéseken. Az utánpótlás-nevelést a helyi nevelő társadalmi munkában végzi szakedzőként.

A felnőtt csapat heti két alkalommal 2 órás edzésen vesz részt az év hét hónapjában a füves pályákon, a maradék négy hónapban a helyben lévő Rábcatorok Sportcsarnokban edzenek a játékosok. Ezen kívül vasárnaponként mérkőzéseken vesznek részt a csapatok.

Az Ikrényi SE rendelkezésére áll egy jó minőségű nagyméretű füves pálya és egy edzőpálya, melyeknek a gondozását az önkormányzat látja el.

A pályák mivel igen jó minőségűek, jelentősen kihasználtak: egyrészt a mindenkori besorolt bajnokság helyszínéül szolgálnak, másrészt sportnapok, gyermeknap, ovifoci bajnokság, iskolai bajnokságok helyszínei is egyben.

 

Bővebben: Ikrényi Sportegyesület sportfejlesztési programja a 2016/2017. évadra

Fejlesztések

Játszóterek

 

Kép1.jpg

Sajnálatos módon játszótereink nem felelnek meg a szabványban előírt szabályoknak. Ennek tükrében az idei nyáron 600 ezer forint értékben elvégeztettük a legszükségesebb, csak szakember által kivitelezhető munkákat és egyben lakossági kérésnek megfelelve egy bébi hintát helyeztünk el a József Attila utcai játszótéren. Sajnos még mindig vannak pótolni való hiányosságok, ezeket kora tavasszal szeretnénk elvégezni.

 

 

 

 

 

Bővebben: Fejlesztések

   

banner2

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód