Fejlesztések

Játszóterek

 

Kép1.jpg

Sajnálatos módon játszótereink nem felelnek meg a szabványban előírt szabályoknak. Ennek tükrében az idei nyáron 600 ezer forint értékben elvégeztettük a legszükségesebb, csak szakember által kivitelezhető munkákat és egyben lakossági kérésnek megfelelve egy bébi hintát helyeztünk el a József Attila utcai játszótéren. Sajnos még mindig vannak pótolni való hiányosságok, ezeket kora tavasszal szeretnénk elvégezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Járdaépítés

Ebben az évben folytattuk az előző évben megkezdett járdafelújítást Ikrény belterületén. Az idei évben a
Vasútsor 500 méteres bal oldali járdaszakaszának megépítését tűztük ki célul. Ezt a munkát a helyi lakosok és a közmunkások segítségével nyár végére megoldottuk, több millió forintot spórolva ezzel településünknek. November 16-án társadalmi munkát hirdettünk a Győri út és az Arany János utca közötti járdaszakasz felújítására. Nagyon nagy számban vettek részt településünk lakói a munkában, így nem csak a felújítást,
hanem a régi járdaszakasz elbontását a kavicságyat kialakítását és zsaluzását is el tudtuk készíteni társadalmi munka keretében.

Kép2.png

 A jövőben folytatni szeretnénk gyalogjárdáink újraépítését, biztonságosabbá téve a gyalogosok és a babakocsival közlekedők mindennapjait.

 

Óvoda

Idén tavasszal az óvoda bővítésére beadott pályázatunkat elutasították. A képviselő testület úgy gondolta, hogy ez esetben a meglévő épület lehetőség szerinti karbantartásával igyekszik otthonosabb környezetet teremteni óvodásaink számára. A nyár folyamán az óvodában teljes körű festést végeztettünk, pótolva ezzel az elmúlt nyolc évben elmaradt munkát. A kiscsoportban szigetelt álmennyezetet készítettünk és lecseréltettük az 1978-ban felszerelt világítótesteket is.  A villamos rendszert felülvizsgáltattuk, a meglévő hibákat kijavítottuk.

 

Kép5.jpg

Az ősz folyamán az óvoda teljes járdafelületét újrabetonoztuk. Ez összesen 180 m2 felületet jelentett. A zsaluzási munkálatokat közmunkások, falugondnok, Pallang Attila alpolgármester, Csáki István képviselő és jómagam végeztük el. Köszönetet szeretnék még mondani Gyenese Gyulának és Szabó Józsefnek a gépi munkában való segítségükért.

 

 

Kép4.jpg

 

 

 

 

A meglévő terület jobb helykihasználásának érdekében az óvodavezetővel közösen úgy döntöttünk, hogy a csoportszobákban elhelyezhető beépített szekrényekkel esztétikusan megoldható lenne a gyermekjátékok és a szakmai anyagok tárolásának problémája. A szülői munkaközösséggel közösen két beépített szekrényt csináltattunk a gyerekek és a dolgozók örömére.

 

 

 

Óvoda állapota 2014-ben


DSC00051

2014-ben az Önkormányzatnak lehetősége nyílt 36 év után arra, hogy az óvoda tetőcseréje megvalósuljon. A csere Önkormányzati támogatással készült, és
társadalmi munka keretében 2 alkalommal is 40-40 ikrényi lakos vett részt a munkálatokban.

 

   

banner2

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód