Ikrényi Sportegyesület sportfejlesztési programja a 2016/2017. évadra

Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása

Az Ikrény Sportegyesület (Ikrény SE) 1955-ben alakult, és azóta folyamatosan működik. Megalakulása óta csapatának tagjai a Megye I., II., és III. osztályban is játszottak. A felnőtt csapat mellett folyamatos az egyesületben az utánpótlás-nevelés, valamint működik a női focicsapat és öregfiúk csapat is a településen.

Az Ikrény SE felnőtt csapata jelenleg 20 főt számlál, a Győr-Moson-Sopron Megyei III. osztályban játszik. A 2015/2016. évad őszi szezonjában a Megye III. bajnokság 1. helyén szerepelt, a tavaszi szezonban is jelenleg az 1. helyen áll.

Az Ikrény SE hosszú évek óta nagy gondot fordít a településen élő focizni szerető gyermekek egységes foglalkoztatására, azaz utánpótlás-nevelésére. Egyrészt erre a településen nagy igény van mind a gyerekek, mind a szülők részéről, másrészt ez elengedhetetlen a sportegyesület hosszú távú működéséhez. Az óvodásoknál 4-5 éves korban kezdődnek a foglalkozások még csak játékos szinten, de a tornákon, már az U7-es korosztály is részt vesz, hogy megismerjék, megszokják a verseny légkörét. Ebben a korosztályban 10 gyermek jár edzésre rendszeresen. Az U9 korosztályban10gyermek, az U11 korosztályban15gyermekjátszik és vesz részt a Bozsik programban. Az U7, U9 és az U11 korosztályban Börcs településsel együtt szerepel az egyesület a Bozsik tornákon minden év tavaszán és őszén.

Az utánpótlás korosztály tagjai heti 1,5 órás edzésen vesznek részt egész évben a helyi füves sportpályán, illetve a téli időszakban a Rábcatorok Sportcsarnokban, ezen kívül folyamatosan versenyeztetjük őket. Összességében elmondható, hogy a gyerekek lelkesek, szorgalmasan részt vesznek a tornákon és az edzéseken. Az utánpótlás-nevelést a helyi nevelő társadalmi munkában végzi szakedzőként.

A felnőtt csapat heti két alkalommal 2 órás edzésen vesz részt az év hét hónapjában a füves pályákon, a maradék négy hónapban a helyben lévő Rábcatorok Sportcsarnokban edzenek a játékosok. Ezen kívül vasárnaponként mérkőzéseken vesznek részt a csapatok.

Az Ikrényi SE rendelkezésére áll egy jó minőségű nagyméretű füves pálya és egy edzőpálya, melyeknek a gondozását az önkormányzat látja el.

A pályák mivel igen jó minőségűek, jelentősen kihasználtak: egyrészt a mindenkori besorolt bajnokság helyszínéül szolgálnak, másrészt sportnapok, gyermeknap, ovifoci bajnokság, iskolai bajnokságok helyszínei is egyben.

 

 

A sportfejlesztési program szakszövetségi stratégiához való viszonyának részletezése, valamint a korábban beadott sportfejlesztési program és a jelen sportfejlesztési program közti kapcsolat bemutatása

2012. és 2013. évben az Ikrény Sportegyesület TAO támogatásban részesült egy új sportöltöző megépítéséhez. A sportöltöző 2014 márciusában készült el, és folyamatosan használják a sportolók. A korábbi TAO pályázatok során az építési tevékenységre és a sportöltöző berendezésére, néhány sporteszközre pályázott az egyesület.

A 2016/2017. évre szóló sportfejlesztési programunkkal az utánpótlás nevelés körülményeit és feltételeit szeretnénk javítani, hogy a futballozásba toborzott, jelenleg a Bozsik programban résztvevő gyerekeket az U16-os csapatba bevonhassuk és a serdülő bajnokságban indíthassuk.

Hosszú távú célunk, hogy a jelenleg U7, U9, U11 korosztályban játszó gyerekek évek múlva az ifjúsági csapatban és a felnőtt csapatban erősítsék a helyi labdarúgást.

Ehhez igazodva a 2016/2017. évadra vonatkozó sportfejlesztési programunkban szeretnénk az utánpótláscsapat számára sportfelszerelésre, sporteszközökre pályázni, mivel ezek nagy része elhasználódott, vagy nem áll rendelkezésünkre.

Gondot jelent az egyesület számára a sportpálya karbantartása, mivel nem rendelkezünk az ezekhez szükséges eszközökkel. Emiatt az eddigi években a helyi önkormányzat végezte a sportpálya karbantartását. Ez okból szeretnénk a fűnyíráshoz, öntözéshez eszközöket vásárolni.

Az őszi és a téli edzéseket az egyesület a Rábcatorok Sportcsarnokban tartja meg, amely bérleti díj fizetése esetén vehető igénybe. Az utánpótlás edzések megtartásához szeretnénk a sportcsarnok bérleti díjához támogatást igényelni, mivel az egyesület számára ennek kifizetése jelentős terhet jelent.

Az utánpótláscsapathoz szeretnénk felvenni egy fő edzőt heti 2 órában 7 hónapra, mivel a jelenlegi szakedzőnk a jövőben a felnőtt csapatot edzi majd. Az utánpótláscsapatnál alkalmazni kívánt edző számára képzést szeretnénk biztosítani, így az MLSZ C képesítést megszerezve tudná ellátni az utánpótlás csapatok edzését.

 

A projekt időtartama, ill. a projekt-tevékenységek ütemterve

A pályázatunkban nyert támogatást 2016. július 01. – 2017. június 30. között szeretnénk felhasználni az alábbi ütemterv alapján:

2016. július – augusztus: Sporteszközök, sportfelszerelés, öntözőberendezések beszerzése

2016. október – 2017. február: Sportcsarnok bérlése

2016. július – 2016. szeptember: utánpótláscsapatok edzőjének képzése

2016. szeptember – 2017. június: utánpótláscsapatok edzőjének alkalmazása

 

A sportfejlesztési program lehetséges társadalmi és gazdasági hatásai (különös tekintettel azok időbeni realizálódására), a várt előnyök és a figyelembe veendő kockázatok megjelölése

A sportfejlesztési programunk megvalósításának társadalmi hatásai, előnyei:

- Ikrény településen sikerül a jövőben is toborozni gyerekeket a Bozsik programba,

- a jó körülmények és a hozzáértő, felkészült szakemberek, edzők miatt a gyerekek szívesen és rendszeresen jönnek futballozni, így bent tudjuk tartani őket a Bozsik-programban,

- a megfelelő feltételek miatt sikeresen tovább tudjuk vinni a gyerekeket a serdülő, az ifjúsági és a felnőttosztályokba, így a helyi futball fennmaradását segítjük,

- a jelenleg sportoló gyermekekből sportszeretető, az egészséges életmódot követő felnőttek válnak.

A sportfejlesztési programunk gazdasági hatásai:

- a megfelelő pályakarbantartó eszközök révén gyorsabb és hatékonyabb lesz a pályák karbantartása.

A pályázatba kockázatot jelenthet, ha a vállalkozók elállnak a társasági adójuk felajánlásától, de ezt a szándéknyilatkozatok aláírásával igyekszünk elkerülni. Jelenleg folyamatban van a szándéknyilatkozatok aláírása a vállalkozókkal.

 

2016. évi TAO támogatás tartalma

A fenti sportfejlesztési program alapján Ikrény Sportegyesület a 2016. évi TAO pályázaton 770.787.-Ft támogatást nyert, melyhez Ikrény Önkormányzata 330.337.-Ft önrésszel járul hozzá.

A támogatást Ikrény Sportegyesület az alábbi eszközök beszerzésére fordítja:

 

-          1 db kapuháló (7x2 méter)

-          1 db fűnyíró traktor tartozékkal

-          1 db Önjáró öntözőkocsi

-          1 db eredményjelző (nem beépített)

 

Pályázati anyag

A sportfejlesztési program jóváhagyásáról szóló határozat ide kattintva érthető el.

 

 

   

banner2

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód