Hírek

EYOF programok 2017.06.26.

Tisztelt Ikrényiek!

Bizonyára már Önök is hallottak arról, hogy 2017. július 23-29 között 50 ország részvételével Győrben kerül megrendezésre az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amely egyben hazánk első olimpiai sporteseménye.

2017. június 26-án (hétfőn) 08:15 perckor, elsőként a Győr környéki települések közül Ikrényben fogadhatjuk az olimpiai lángot. A Győri Polgármesteri Hivataltól 6 felvezető motorosunk és Körzeti Megbízott Rendőrünk biztosításával érkezik a láng, majd váltófutás formájában Ikrény olimpiai érmesei, világbajnoki helyezettjei, diáksportolói, civil szervezeteinek képviselői, intézményeink dolgozói, valamint az önkormányzat képviselő-testületének tagjai 25 váltóponton egymásnak átadva az olimpiai lángot futva teszik meg a kijelölt 6 km-es szakaszt. A váltófutás rajtja a Petőfi utca és Külső Győri út kereszteződésénél, a cél pedig a Spotcsarnokunknál lesz (lásd útvonal térkép).

A program:

Az olimpiai láng fogadása: 08:15 perckor Ikrény, Külső Győri úti buszmegállónál

A váltófutás útvonala: Petőfi u-Ady utca- Külső Győri u.-Sport u.-Rába u.-Rét u.-Rába u.-Ibolya u.-Nefelejcs u.-Széchenyi u.-Arany J.u.-József A.u.-Széchenyi u.-Győri u.

Az olimpiai láng célba érkezése: várhatóan 09:00-kor az Ikrényi Sportcsarnoknál. (Az olimpiai lángot 09:20-kor innen viszik tovább a következő településre)

Az ikrényi óvodások és iskolások nevelőik vezetésével a településünk különböző pontjain kis zászlókkal köszöntik majd a futókat.

Arra kérjük Önöket, hogy amennyiben lehetőségük lesz rá, a kijelölt futóútvonal mentén szeretettel köszöntsék az olimpiai lángot és váltófutóinkat.

A fáklyafutást követően a Sportcsarnoknál beszélgethetnek sportolóinkkal. Az olimpiai láng váltófutáshoz kapcsolódó rendezvényünk várhatóan 11:30-kor fejeződik be.

A váltófutással kapcsolatos útvonal térkép ide kattintva érhető el.

Köszönettel  

Ikrény Község Önkormányzat Képviselő-testülete

 

Szúnyogirtás 2017. június 27.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy településünkön 2017. június 27-én földi szúnyogirtás lesz. (Rossz idő esetén tartaléknapok: 2017. június 28-29.)

Ikrény Község Önkormányzata

Ikrényi Egyházközség kérelme

Kedves Ikrényiek!

Templomunk felszentelésének 25 éves évfordulója lesz jövő év szeptemberében. Erre az alkalomra szeretnénk a templomi textíliákat felújítani. Ennek a célnak a megvalósításához gyűjtést szervezünk.

Kérjük, akinek lehetősége van nyújtson anyagi támogatást célunk megvalósításához.
Adományát juttassa el a templomba Hegedűs Jánosné vagy Olajos Józsefné részére.

Szíves támogatásukat köszönjük!

Ikrényi Egyházközség

Falunapi összegzés

Kedves Ikrényiek!

Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik segítettek, akik támogattak, és akik részt vettek a hétvégén lebonyolított nagy sikerű ikrényi falunapon.

Az idei évben - akár csak az előző években is - a falunap előkészítése és lebonyolítása az önkormányzat saját szervezésében valósult meg. Civil szervezeteink és ikrényi lakosok segítettek abban, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. Külön öröm volt számunkra, hogy 12 csapat vett részt a főzőversenyen, kiválóbbnál kiválóbb ételeket készítve. A meghirdetett vetélkedőkre, versenyszámokra nagy számban jelentkeztek falubeliek.

Az esti tombolasorsolásra nagy értékben gyűltek össze tombolatárgyak. Köszönetet szeretnék mondani a felajánlott tárgyakért Szeles Gábornak (SZG Otthon Faipari Kft.), Gyurics Endrének (Ava-Pack Kft.), Birinyi Istvánnak (Biri-Ker Kft.), Prohászka Ottónak (Tutti Kft.), Mórocz Rómeónak (Útfaló Kft.), Sárköziné Dr. Tóth Gyöngyinek (Szentháromság Gyógyszertár Ikrény), Király Bélának (Colorama Kft.), Tóth Zoltánnak (Tóth-Sped Ikrény Kft.), Farkas Lajosnak (Wolf-Camion Bt.), Bokányi Miklósnak (Arcadmax Bt.), Sárközy Lászlónak, Nagy Lászlónak, Lőrincz Illésnek és Ombódi Évának.

Úgy gondolom, hogy az idei falunapot jó időjárási viszonyok között, szúnyogmentes időben, nagyszámú érdeklődő részvételével, jó hangulatban tölthettük el.

Legyen így jövőre is!

Németh Tamás polgármester

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód