Hírek

Meghívó képviselő-testületi ülésre 2019.08.21

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy Ikrény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. augusztus 21-én (szerdán) - 18.00 órai kezdettel - tartja következő nyilvános ülését.

Napirend

1./ Előirányzatok átcsoportosítása a 2019. évi költségvetési rendeletben, költségvetési rendelet módosítása (írásos előterjesztés)
Előadó: Németh Tamás polgármester

2./ Az önkormányzat 2019. évi költségvetése első féléves teljesítése (írásos előterjesztés)
Előadó: Németh Tamás polgármester

3./ Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztása (szóbeli előterjesztés)
Előadó: Komjáti János jegyző

Helyszíne: Ikrény Községháza tárgyalóterme (Ikrény, Győri út 66.)

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Felhívás

foci

Tájékoztatás a faluban zajló eseményekről

Kedves Ikrényiek!

Néhány mondatban szeretném tájékoztatni Önöket a településünkön zajló fejlesztésekről és a közmunka helyzetéről.

A szomszédos községekben folyamatos problémát okoz a közfoglalkoztatás keretében elvégzendő településkarbantartási és parkgondozási munkák megvalósítása, ezért a települési önkormányzatoknak a munkálatokra külső cégeket kell igénybe venniük az eddig erre fordított összegek sokszorosáért.
Az ikrényi önkormányzat alkalmazásában jelenleg 6 fő közmunkás, 2 fő falugondnok és 1 fő megbízásos jogviszonyban álló személy dolgozik településünk zöldterületeinek rendezésén, amely közel 6 hektár nagyságú. Gondozzuk az életfákkal beültetett területeket, köztemetőt, óvodát, iskolát, egészségházat, sportcsarnokot, hivatalt, szennyvízátemelő környékét, önkormányzati tulajdonú erdősávokat, játszótereinket. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk rendet tenni a szelektív gyűjtők környékén is. A falugondnoki munkához hozzátartozik a meglévő gépállomány szerelése, és az önkormányzati vagyonba tartozó épületek, ingóságok karbantartása, javítása is.

Az elmúlt hetekben a dolgozóinkkal elkezdtük az ikrényi temető kerítésének bontását és az új kerítés kiépítését. A munka nemcsak az új elemek felállításából (150 m), hanem a kerítés közelében lévő terület tereprendezéséből, a veszélyes fák kivágásából áll. A munka elkészültével a régi sírkövekből szeretnénk kialakítani egy emlékparkot. Reményeink szerint augusztus közepéig befejezzük a munkálatokat.

Németh Tamás
polgármester

Útépítési és útfelújítási munkálatok a közeljövőben

Kedves Ikrényiek!

Szeretném Önöket tájékoztatni a következő időszakra tervezett útépítési és útfelújítási munkálatainkról.

Ígéretünknek megfelelően augusztus végéig elkészül az aszfaltozása a legújabb utcánknak, az Erdősor utcának.
Ezzel a munkával együtt elvégezzük a legszükségesebb kátyúzási munkálatokat a József Attila utcában, a Sport utcában, és ahol ez indokolt.

A következő hetekben a Magyar Falu Program keretében útfelújítási pályázat kerül kiírásra. Ahhoz, hogy ezen pályázat feltételeinek sikeresen megfeleljünk a Magyar Közúttól jogilag át kellett vennünk a Széchenyi utca elejét. Ez a napokban megtörtént. Az előzetes tájékoztatások szerint a pályázat beadása, elbírálása és megvalósítása még az idei évben megtörténik.

Németh Tamás
polgármester

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód