Hírek

Tájékoztatás

Kedves Ikrényiek!

A tegnap (2019. június 20.) esti órákra tervezett földi szúnyoggyérítés - a hét eleji esőzések és ezáltal időbeli csúszások miatt - településünkön ma éjjel valósul meg, mint, ahogyan az esetleges tartaléknapokat az értesítőben már közöltük.

A környező településekkel egyeztetve keressük a leggyorsabb és leghatékonyabb módját, hogy a tervezett központi szúnyoggyérítéseken kívül plusz gyérítést is végezhessünk.

A környező területek földrajzi és növényzeti adottságai a májusi esőzések után kiváló tenyészterületet biztosítottak a szúnyogok szaporodásának. Amíg a pangó vizek nem szűnnek meg a környéken, addig a folyamatosan kikelő szúnyoglárvák csökkentik a gyérítés hatékonyságát. Bár országos problémával állunk szemben az ikrényi Önkormányzat minden lehetőséget kihasználva igyekszik javítani a településen lakók komfortérzetén.

Németh Tamás
polgármester

Szúnyogirtás 2019. június 28. és 2019. június 30.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy településünkön 2019. június 28-án földi és 2019. június 30-án légi szúnyogirtás lesz.
A gyérítésre a földi irtás esetében napnyugta utáni időszakban, míg a légi írtásra a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órába kerül sor.

Tartaléknapok: a főnapot követő 2 nap

Ikrény Község Önkormányzataszúnyog

Útépítési és útfelújítási munkálatok a közeljövőben

Kedves Ikrényiek!

Szeretném Önöket tájékoztatni a következő időszakra tervezett útépítési és útfelújítási munkálatainkról.

Ígéretünknek megfelelően augusztus végéig elkészül az aszfaltozása a legújabb utcánknak, az Erdősor utcának.
Ezzel a munkával együtt elvégezzük a legszükségesebb kátyúzási munkálatokat a József Attila utcában, a Sport utcában, és ahol ez indokolt.

A következő hetekben a Magyar Falu Program keretében útfelújítási pályázat kerül kiírásra. Ahhoz, hogy ezen pályázat feltételeinek sikeresen megfeleljünk a Magyar Közúttól jogilag át kellett vennünk a Széchenyi utca elejét. Ez a napokban megtörtént. Az előzetes tájékoztatások szerint a pályázat beadása, elbírálása és megvalósítása még az idei évben megtörténik.

Németh Tamás
polgármester

Sportpark és futókör

Kedves Ikrényiek!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Önkormányzatunk – mint arról az Ikrényi Hírek májusi számában már beszámoltunk – pályázati úton egy „B típusú” sportpark és egy 200 m-es futókör megépítéséhez nyert támogatást.
A tegnapi nap folyamán a Nemzeti Sportközpont, mint beruházó és a kivitelező cég képviselőjének jelenlétében megtörtént a munkaterület átadása.
A szerződés szerint az átadástól számítva 80 nap áll rendelkezésre a beruházás megvalósítására.
Reményeink és az ígéretek szerint augusztusban már átadhatjuk a sportparkot és futókört a sportolni vágyóknak.

Németh Tamás
polgármester

   
   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód