Labdarúgás

Sportfejlesztési program

Ikrény SE Sportfejlesztési programja 2016/2017.

Részletek

Ikrényi bajnokok - 20 éves találkozó

Írta: Kocsis-Katona Imre

foci20 2 tAz osztálytalálkozók hangulatához hasonlóan gyülekeztek az elmúlt hétvégén azok az egykori ikrényi labdarúgók, akik húsz évvel ezelőtt, 19 pontos előnnyel, fölényesen megnyerték a megyei másodosztályú bajnokság győri csoportját, és helyi történelmet írva, első alkalommal szerepelhettek a következő szezonban a megyei első osztályban.

Megfontolt lépések, őszülő fejek, néhány felszedett kiló mellett sugárzó arcok jellemezték a 20 éves találkozóra érkező egykori labdarúgókat, akik elhelyezték a sportcsarnok falán a bajnokcsapat tablóját, amelynek egy példánya kikerül majd az új sportöltöző falára is.

A megemlékező beszédeket követően aztán fehér asztal mellett elevenítették fel a húsz évvel ezelőtti pillanatokat.

Az „emlékszel még arra” gyakran elhangzó kérdésre aztán mesélni kezdtek az egykori játszótársak, jöttek is a válaszok akár egymás szavába vágva is, de a vége mindannyiszor úgy végződött, mint húsz évvel ezelőtt.

Győztesek lettek mindannyian, akik ezen az összejövetelen ismét fiatalnak, ifjú labdarúgónak vallhatták magukat. 

Bővebben: Ikrényi bajnokok - 20 éves találkozó

Tájékoztató pályázati támogatás elnyeréséről I. ütem

A MLSZ 2012. november 30-i határozata szerint az Ikrény Sportegyesület támogatást nyert a 2012. évi Látványcsapat-sportok támogatása (TAO) című pályázaton a 2012/2013. évadra szóló sportfejlesztési programjának megvalósítására.

Bővebben: Tájékoztató pályázati támogatás elnyeréséről I. ütem

Tájékoztató pályázati támogatás elnyeréséről II. ütem

A MLSZ 2013. március 27. határozata szerint az Ikrény Sportegyesület támogatást nyert a 2013. évi Látványcsapat-sportok támogatása (TAO) című pályázaton a 2013/2014. évadra szóló sportfejlesztési programjának megvalósítására.

 

A 2013/2014. évi Sportfejlesztési program célja:

Az Ikrény SE rendelkezésére álló jelenlegi öltöző épületének állaga olyan mértékben leromlott, hogy biztonságosan már nem használható. A meglévő épület 1963-ban épült, azonban állagmegóvása az elmúlt évek során folyamatosan elmaradt. Mai állapotában szennyvízelvezetése nem biztosított, tetőszerkezete meghibásodott, villamoshálózata elavult és a falai több helyen vizesednek, nyílászárói közül több nem működik, 30-40 éves felszereltséggel rendelkezik. Állapota olyan rossz minőségű, hogy az egyik öltözője mára lezárásra került, mert biztonságosan nem használható.

A jó minőségű pályák mellett tehát egy szinte használhatatlan kiszolgáló létesítmény áll, amely veszélyezteti az edzések megtartását, a versenyek, bajnokságok, a helyi és kistérségi rendezvények lebonyolítását. Ezen kívül megnehezíti magát az egyesületi működést, valamint az utánpótlás-nevelést is, mert a rossz körülmények miatt az edzésekről elmaradhatnak a fiatalok és a máshol meglévő jobb körülményeket választják.

Célunk egy új, korszerű technológiával épült, gazdaságosan működtethető, valamint a futballcsapatok edzési igényeinek, a bajnokságok megtartására vonatkozó követelményeknek megfelelő új, 101,58 nm alapterületű öltözőépület létrehozása.

Az új öltözőépület az alábbi helyiségeket tartalmazza: Kézmosó, előtér; Sportöltözők; Piszoárok; WC-k; Zuhanyzók; Bírói öltöző, zuhanyzó; Mozgássérülteknek kialakított WC; Kazánhelyiség, mosókonyha; Részben fedett terasz.

  1. 2012/2013. évadban valósult meg az új sportöltöző épületének szerkezetkész felépítése a beruházás I. ütemének keretében a 2012. évben elnyert TAO támogatás felhasználásával.

A 2013/2014. évadban, a beruházás II. üteme során valósul meg a sportöltöző 100%-os készültégének elérése a 2013. évben elnyert TAO támogatásból és az Ikrény Községi Önkormányzat által biztosított önrészből.

 

A 2013. évi TAO támogatás összege: 6.981.590.-Ft

Ikrény Községi Önkormányzat által pályázatban vállalt önrész összege 2013. évben: 2.992.110.-Ft

A beruházás II. ütemének időtartama: 2013. július 01. – 2013. december  15.

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása

 

Tájékoztató pályázati támogatás elnyeréséről I. ütem

Ikrény SE

 Ikrény Sportegyesület 2013-ban

Kép11.jpg

 

Az Ikrény Sportegyesület labdarúgói idén is, mint eddig minden évben megkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra a Sportcsarnokban.

Felnőtt csapatunk a megyei III. osztályú bajnokságban versenyez, a közel 25 igazolt játékosból 12 helyi focista. 
A szezont a 6. helyen zártuk, amiért nem kell szégyenkeznünk. A nyári szünet folyamán nem történt nagy mozgás a csapatnál.

Az MLSZ átvállalta a költségek nagy részét, így a kiadások is csökkentek (nevezési díj, játékvezetői díj). Az öltöző állapota nagymértékben romlott, ezért reméljük, minél előbb birtokba vehetjük az újonnan épült TAO-s pályázati finanszírozású öltözőépületet.

Serdülőcsapatunk a megyei U-16-os bajnokságban vesz részt, a szomszédos Rábapatonával közösen, mivel önállóan egyik település sem képes kiállítani a fenti korosztályból egy csapatot.

Nagy hangsúlyt fektetünk minden korosztályban a helyi játékosok versenyeztetésére, a gyerekek nagy része már óvodás kora óta versenyez településünk hírnevét öregbítve.

A gyerekek U-7, U-9 és U-11-es korosztályban versenyeznek és edzenek a szomszédos Börcsel együttműködve. Az MLSZ szervezésében tavasszal és ősszel 3 alkalommal Bozsik tornán vesznek részt, és nagyon jó eredményt érünk el a többi versenyen is.

Szeretettel várjuk a 2002-2008 között született gyermekeket, akiket érdekel a labda, és sok mozgásigényük van. Érdeklődni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet. 

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód