A projekt megvalósulása

.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. július 02.

Kedves Ikrényiek!

Engedjék meg, hogy tájékoztassam Önöket az óvodában zajló építési munkálatokról. A régi épületben gépi munkával kialakították a szerelőbeton alapját és elhelyezésre kerültek a víz, és szennyvízrendszer alapcsövezései. Sajnos a településünkre lezúduló soha nem látott csapadékmennyiség hátráltatta a munkálatokat. Megtörtént a régi épület vasalása, majd a szerelőbeton kiöntése, közben pedig a tetőszerkezet ácsolása, fóliázása és lecezése. A régi épületrészben a napokban elkezdődött a válaszfalak kialakítása. Az új épületrészen leolvasztásra került a vízszigetelés, és elkezdődtek a víz, szennyvíz és fűtésrendszer szerelési munkálatai. A tetőszerkezeten a bádogos munkák elvégzése után folyamatban van a cserép felrakása. Az imént leírtaknak köszönhetően június 30-án elérte a kivitelezés az 50%-os készültségi szintet.

Németh Tamás
polgármester

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. június 07.

Kedves Ikrényiek!

Utolsó bejegyzésünk óta az óvoda építési munkálataiban mindenki számára látványos eredményt sikerült elérni. Befejeződött az új épület tetőszerkezetének kialakítása, majd fóliázása. Elbontásra kerültek a régi épület válaszfalai, aljzata és tetőszerkezete. A régi épületből az alap, a főfalak és a födém marad meg, minden mást újjáépítünk. Az új szárnyon elhelyezésre kerültek a külső nyílászárók, kialakításra került a villany és a riasztórendszer alapcsövezése, és megkezdődött a falak belső pucolása.

Németh Tamás
polgármester

 

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018.április 25.

Kedves Ikrényiek!

A január végi munkaterület átadás óta jelentős mértékben haladt az ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése.

Az alapozások után megtörtént a lábazati talpgerenda kizsaluzása, vasalása és betonozása.

Az időjárás a munkálatok megkezdése elején sajnos mostoha volt velünk, majd egy hónapos csúszásban vagyunk a fagy, a hó és az eső miatt.

Az elmúlt hetekben, ahogyan lehetett igyekeztünk behozni a lemaradást, és a vasalás, valamint zsaluzás után megtörtént a szerelőbeton betonozása. A monolit födém és pillérek zsaluzása, vasalása és betonozása is megtörtént az elmúlt napokban. A falazási munkálatokkal napról napra egyre több látszik az új óvoda szárnyból.

Igyekszem a kedves Lakosokat folyamatosan tájékoztatni a munkálatok előrehaladtáról és a társadalmi munkában végezhető feladatokról, hogy az óvodabővítést mindannyian a magunkénak érezhessük.

Németh Tamás polgármester

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. május 18.

Kedves Ikrényiek!

A födém betonozása után elkezdődött az óvoda új szárnya tetőszerkezetének ácsolása. Május 11-én az óvodát átköltöztettük az iskolába. Megkezdtük az óvoda régi épületének bontását, közben pedig az új szárnyon elkezdődött a tűzfalak és a válaszfalak falazása. A következő hetek feladatai a régi épületszárny tetőszerkezetének és belső szerkezetének bontása, és az új épületrész szerkezeti kiépítése lesznek.

Németh Tamás polgármester

Alapkőletételi ünnepség

Tisztelt Ikrényi Lakosok!

2018. március 25-én ünnepélyes keretek között tettük le megújuló óvodánk alapkövét és elhelyeztünk egy időkapszulát az utókor számára.
A kapszulába tett levélben üzentünk a jövő ikrényi lakosainak; az óvoda jelenlegi dolgozói megosztották gondolataikat a projekt kapcsán és üzentek a jövő gyermekeinek, óvodapedagógusainak, ezen kívül készítettünk képet a hivatal- és az óvoda dolgozóiról, valamint a jelenleg óvodánkba járó gyermekekről és ezt is elhelyeztük a kapszulába az új intézmény alaprajza, a napi sajtó és meglepetésként egy kis pálinka mellett.
Ezen alkalomból üvegplakettet adtam át Farkasné Kovács Andrea tagintézmény-vezetőnek, illetve Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő úrnak is eljuttattunk egy plakettet, ezzel is megköszönve eddigi támogatását.

Köszönjük az óvodásoknak és felkészítőiknek, valamint a Nefelejcs Dalkörnek a kedves kis műsort, mellyel még ünnepélyesebbé tették ezt a várva várt alkalmat.

Ezen kívül köszönjük minden kedves Megjelentnek, hogy részvételével megtisztelt bennünket és együtt örült velünk.

Reményeink szerint - bár még sok munka vár ránk -, a tervezett befejezési határidő végén ugyanilyen ünnepélyes keretek között vághatjuk át a nemzetiszínű szalagot.

Ikrény Község Önkormányzata
Képviselő-testülete nevében

Németh Tamás s.k.
polgármester

 

 

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód