Pályázatok

Falubusz

Tisztelt Lakosok!

2016. év elején Ikrény Község Sportjáért és Kultúrájáért Közalapítvány az Ikrényi Önkormányzat támogatásával pályázatot nyújtott be a Darányi Ignác Terv keretében működő Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások keretein belül közösségi jármű (mikrobusz) beszerzésére.

Támogatás összege: 9.970.350 Ft. A támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 100 százaléka.

Az elnyert jármű típusa Ford Tourneo Custom Trend 9 személyes mikrobusz, Full extrás felszereltséggel (hátsó légkondicionáló berendezés, parkolóradar, napfényroló, riasztó, led nappali menetfény, téligumi abroncs, felnivel, 5 éves casco, gyerekülés magasító, tűzoltó készülék).

Képeinken a pályázaton elnyert falubusz átadása látható: közalapítvány elnöke Kalmár László, Ikrény Község polgármestere Németh Tamás és a márkakereskedés részéről Zsidai Barbara értékesítési tanácsadó.

falubusz falubusz 1 falubusz 2

 

falubusz 3 falubusz 4

Fejlesztések 2013-ban pályázati támogatással

Ikrény SE új sportöltöző épületének építése

Mint már korábban írtam róla, pályázatot nyújtottunk be az Ikrény SE sportöltöző épületének építésére.  Sajnos a meglévő épület olyan rossz állapotban van, hogy csak egy teljesen új épület felépítése oldhatja meg sportolóink problémáját.Kép6.jpg

Komoly nehézséget okozott az épület elhelyezése. A meglévő épület vonalában vagy a jelenlegi helyén az érvényben lévő rendezési terv értelmében egy 16 méter széles közút található. Ez a rendezési terv idejemúlt és ésszerűtlen, gátolja a sportpálya és környékének sport és közösségi célú használhatóságát. A rendezési terv módosítását a képviselő-testület kezdeményezte, de ennek átfutási ideje egy év, így a pályázat beadási határidejéig az nem valósulhatott meg. A fent említett okok miatt az új öltöző - az építésügyi előírások betartása mellett- a régi öltözőhöz legközelebb lévő részre került elhelyezésre.

 

 

 

Kép8.jpg

 A beruházásra két ütemben nyertük el a pályázati forrást. Az első ütemet társasági adójával támogatta a Tutti Kft. és az Avapack Kft. Itt szeretném megköszönni a támogatásukat. Ahhoz, hogy az önkormányzatnak minél kevesebb önrészt kelljen ráfordítani az öltözőre, számos esetben társadalmi munkát veszünk igénybe. Így készült el például a tetőcserép felrakása. A továbbiakban számítunk még burkolók és festők társadalmi munkájára.

Az elkészült öltöző átadásának tervezett időpontja előreláthatólag március hónap lesz. A kész létesítmény nemcsak futballistáinknak fog otthont adni, de lehetőséget biztosít települési rendezvényeink kulturáltabb lebonyolításához és a strandröplabda pályán rendezett versenyek hátteréhez is.

 

Ravatalozó és a hozzá vezető gyalogút felújítása

Településünk lakói számára talán ez a legrégebben óhajtott beruházás. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy az ikrényi lakosok már több mint száz éve szerették volna halottaikat kulturált 

Kép9.jpgkörülmények között felkeresni, kegyeletüket leróni. Az idén nyáron megnyert pályázat tartalmazta a Győri út és a temető közötti sétálóút kiépítését, a ravatalozó teljes felújítását, a kinti fedett rész újjáépítését és a környezet térkövezését, parkosítását. A pályázati forrást kiegészítve a meglévő épületen, több helyen állagmegóvást hajtottunk végre.

 Kép10

Pályázati tájékoztató


Az Ikrény Sportegyesület a 2011. évi Látvány-csapatsportok támogatására kiírt pályázaton támogatást nyert az alábbi sportfejlesztési program megvalósítására.

Bővebben: Pályázati tájékoztató

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód