Pályázatok

Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

 

 

Projekt megnevezése:

Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése

 

Projekt azonosító száma:

TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00004

 

Kedvezményezett:

Rábca Menti Községek Önkormányzatainak Köznevelési Intézményfenntartó Társulás

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

127 699 999 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. február 28.

 

Projekt bemutatása

Rábca Menti Községek Önkormányzatainak Köznevelési Intézményfenntartó Társulás 100%-os európai uniós támogatást nyert az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvodájának fejlesztésére és bővítésére. Ez azt jelenti, hogy az 127,7 millió forintos Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott támogatásból infrastrukturálisan fejlesztik, és több helyiséggel bővítik az Intézményt.

Az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda 2008. óta az abdai Mézeskalács Körzeti Napközi Otthonos Tagóvoda, a Börcsi Pitypang Napközi Otthonos Tagóvoda mellett a 1997. évi XXXV. Tv. 8. §-a alapján létrejött Abda Község Önkormányzata, Börcs Község Önkormányzata és Ikrény Község Önkormányzata által létrehozott intézményfenntartói társulás fenntartásában működő intézmény.

A társulás óvodái közül az Ikrényi tagóvoda az, amely a településen élő kisgyermekek közül a férőhelyhiány miatt lényegesen kevesebb gyermeket tud fogadni. Ennek oka nagyrészt az Ikrényi tagóvodának az elavult, szűkös infrastruktúrája. Az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda 1979. évi alapítása és felépítése óta a kisebb felújításokon kívül nem esett át jelentősebb korszerűsítésen, bővítésen, annak ellenére, hogy a község lakossága folyamatosan nőtt 2011. év óta az új telkek kialakítása és mintegy 65 család beköltözése révén. A tagóvoda nagyrészt több mint 30 éves felszereltséggel működik ma is, és igyekszik kiszolgálni az egyre bővülő gyermeklétszámot.

A Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda kedvezőtlen adottságai ellenére igyekszik mindent megtenni, hogy a gyerekek és a szülők igényeit a lehető legjobban kielégítse. Minden évben próbál megújulni, színesedni, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a tagóvoda gyereklétszáma évről évre növekvő tendenciát mutat. A község lakosságának növekedésével a tagóvoda jelenlegi formájában már nem tudja befogadni a megnövekedett gyermeklétszámot sem.

Egy korszerű tagóvoda kialakítása kizárólag a régi épülethez való hozzáépítéssel valósulhat meg, mivel a régi épület nem rendelkezik azzal a területnagysággal, hogy abban minden neveléshez fontos helyiség helyet kaphasson. A projekt megvalósulása során A projektünk átfogó célja az Ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése, a túlzsúfoltság megszüntetése, valamint a meglévő infrastruktúra fejlesztése, amely jelenti a tagóvodai épület felújítását, bővítését, az eszközállomány megújítását.

 

Fényképalbum

A projekt megvalósulása blog

Falubusz

Tisztelt Lakosok!

2016. év elején Ikrény Község Sportjáért és Kultúrájáért Közalapítvány az Ikrényi Önkormányzat támogatásával pályázatot nyújtott be a Darányi Ignác Terv keretében működő Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások keretein belül közösségi jármű (mikrobusz) beszerzésére.

Támogatás összege: 9.970.350 Ft. A támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 100 százaléka.

Az elnyert jármű típusa Ford Tourneo Custom Trend 9 személyes mikrobusz, Full extrás felszereltséggel (hátsó légkondicionáló berendezés, parkolóradar, napfényroló, riasztó, led nappali menetfény, téligumi abroncs, felnivel, 5 éves casco, gyerekülés magasító, tűzoltó készülék).

Képeinken a pályázaton elnyert falubusz átadása látható: közalapítvány elnöke Kalmár László, Ikrény Község polgármestere Németh Tamás és a márkakereskedés részéről Zsidai Barbara értékesítési tanácsadó.

falubusz falubusz 1 falubusz 2

 

falubusz 3 falubusz 4

Fejlesztések 2013-ban pályázati támogatással

Ikrény SE új sportöltöző épületének építése

Mint már korábban írtam róla, pályázatot nyújtottunk be az Ikrény SE sportöltöző épületének építésére.  Sajnos a meglévő épület olyan rossz állapotban van, hogy csak egy teljesen új épület felépítése oldhatja meg sportolóink problémáját.Kép6.jpg

Komoly nehézséget okozott az épület elhelyezése. A meglévő épület vonalában vagy a jelenlegi helyén az érvényben lévő rendezési terv értelmében egy 16 méter széles közút található. Ez a rendezési terv idejemúlt és ésszerűtlen, gátolja a sportpálya és környékének sport és közösségi célú használhatóságát. A rendezési terv módosítását a képviselő-testület kezdeményezte, de ennek átfutási ideje egy év, így a pályázat beadási határidejéig az nem valósulhatott meg. A fent említett okok miatt az új öltöző - az építésügyi előírások betartása mellett- a régi öltözőhöz legközelebb lévő részre került elhelyezésre.

 

 

 

Kép8.jpg

 A beruházásra két ütemben nyertük el a pályázati forrást. Az első ütemet társasági adójával támogatta a Tutti Kft. és az Avapack Kft. Itt szeretném megköszönni a támogatásukat. Ahhoz, hogy az önkormányzatnak minél kevesebb önrészt kelljen ráfordítani az öltözőre, számos esetben társadalmi munkát veszünk igénybe. Így készült el például a tetőcserép felrakása. A továbbiakban számítunk még burkolók és festők társadalmi munkájára.

Az elkészült öltöző átadásának tervezett időpontja előreláthatólag március hónap lesz. A kész létesítmény nemcsak futballistáinknak fog otthont adni, de lehetőséget biztosít települési rendezvényeink kulturáltabb lebonyolításához és a strandröplabda pályán rendezett versenyek hátteréhez is.

 

Ravatalozó és a hozzá vezető gyalogút felújítása

Településünk lakói számára talán ez a legrégebben óhajtott beruházás. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy az ikrényi lakosok már több mint száz éve szerették volna halottaikat kulturált 

Kép9.jpgkörülmények között felkeresni, kegyeletüket leróni. Az idén nyáron megnyert pályázat tartalmazta a Győri út és a temető közötti sétálóút kiépítését, a ravatalozó teljes felújítását, a kinti fedett rész újjáépítését és a környezet térkövezését, parkosítását. A pályázati forrást kiegészítve a meglévő épületen, több helyen állagmegóvást hajtottunk végre.

 Kép10

Pályázati tájékoztató


Az Ikrény Sportegyesület a 2011. évi Látvány-csapatsportok támogatására kiírt pályázaton támogatást nyert az alábbi sportfejlesztési program megvalósítására.

Bővebben: Pályázati tájékoztató

   

banner2

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód