Babakötvényes számlanyitás Ügyfélkapun keresztül

Amennyiben gondoskodni szeretne gyermeke jövőjéről, és ezért Babakötvényt kíván vásárolni, akkor az Ügyfélkapun keresztül (magyarorszag.hu) már otthonról is megnyithatja gyermeke részére az ehhez szükséges Kincstári Start-értékpapírszámlát. Ráadásul, ha most, 2020. április 27. és június 30-a között teszi ezt meg, akkor még egy nyereményjátékban is részt vehet.
Már nem szükséges a személyes megjelenés a Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitásához, a Magyar Államkincstár legújabb fejlesztésének köszönhetően. A számla megnyitása és vezetése ingyenes, gyors és egyszerű, Babakötvény vásárlására pedig a szintén Ügyfélkapun is megigényelhető Webkincstár-, Mobilkincstár elektronikus csatornákon is lehetőség van.
A 2020. április 27-június 30. között Start-számlát megnyitó ügyfeleink nyereményjáték sorsoláson vehetnek részt. Nyeremény: állampapír vásárlásra beváltható utalvány a Kincstárnál. A részvételi feltételek a Játékszabályzatban olvashatóak.

A Kincstári Start-értékpapírszámla nyitás előnyei:
• Évente a befizetések 10%-ának megfelelő, de legfeljebb évi 6.000 Ft állami támogatás jár. Az életkezdési támogatás összege, valamint a számlán jóváírt összes befizetés és kamat automatikusan Babakötvénybe kerül befektetésre, mely a magyar állami garancia miatt hosszú távon is biztonságos befektetés.
• A számla vezetéséért, más számlavezetőtől történő átvételért, a megbízások teljesítéséért és a kifizetésért a Kincstár semmilyen díjat nem számít fel.
• A gyermek 18. életévének betöltéséig keletkezett megtakarítás és hozam mentesül mindennemű adó, járulék és illeték alól.
• WebKincstár, MobilKincstár és TeleKincstár szolgáltatásaink segítségével ügyeit kényelmesen – akár otthonról is – intézheti.
• Kiemelkedően magas kamat, akár 6,4%! (előző évi hivatalosan közzétett infláció + 3%)
2006. január 1. napja előtt született gyermekek esetén is nyitható Start-számla. Ezen gyermekek számlájára a számlanyitást követő 30 napon belül legalább 25.000 forint befizetést kell teljesíteni.