Kedves Ikrényiek!

Nagy örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a TOP-2.1.3-16-GM1-2019-00016 azonosító számú projekt keretében településünk a József Attila utcai csapadékvíz elvezetésére 104 millió forint vissza nem térítendő 100%-os állami támogatásban részesült.

Több évtizedes gondot jelent a József Attila utcában a nagy esőzésekkor kialakult probléma, miszerint az árokrendszer nem képes levezetni a lehullott csapadékmennyiséget, így az nagyon gyakran az udvarokra, a pincékbe ömlött be. Az ott élő lakosok többször jelezték, hogy megoldást kellene találni a problémára.

A projekt keretében a szakemberek elvégzik a József Attila utca csapadékvíz elvezető árkainak a rekonstrukcióját, illetve egy levezető árok kialakítását az Ikrény-Lesvári csatornáig. Az Ifjúság utcában az árkokat profilozzák és az átereszeket kitisztítják.

Az egyeztetés a lakosokkal személyes felkeresés útján a közeljövőben fog megvalósulni.

Kérek mindenkit a József Attila és Ifjúság utcában, hogy semmilyen felújítási, karbantartási munkát ne végezzen a közterületen lévő csapadékvíz elvezető árkokon és a bejáróikon.

Reméljük, hogy a projekt megvalósulása után mindenki megelégedésére egy korszerűbb vízelvezető rendszer és rendezettebb utcakép fog kialakulni.

Németh Tamás
polgármester