Kedves Ikrényiek!

 

Az elmúlt időszakban többször is tájékoztattuk Önöket, hogy településünkön – első körben kísérleti jelleggel - házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés valósul meg.

Örömmel tájékoztatom a kedves ikrényi Lakosokat, hogy a mai nap folyamán a hulladékgyűjtő edények megérkeztek az Önkormányzathoz.

Az edényzet kiosztását – a Szolgáltató külön kérése alapján – 2020. szeptember 16-án kezdjük meg.

A tárolót KIZÁRÓLAG az a személy veheti át, akinek a Szolgáltató által kiküldött készpénzátutalási megbízás (sárga csekk) a nevére szól, mivel az átvételkor haszonkölcsön szerződés kerül aláírásra. BIANCO HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

Személyazonosító igazolványt és lakcímkártyát kérjük hozzanak magukkal!

Az átvételkor a maszk használata kötelező!

A tárolókat Ikrény Község Önkormányzatánál (9141 Ikrény, Győri út 66.) vehetik át a lakosok
- a Hivatal hátsó ajtajánál, ahol az eboltás is lenni szokott - az alábbi időpontokban:

 

2020. szeptember 16. (szerda)

16.00 - 18.00 óra

2020. szeptember 17. (csütörtök)

07.00 – 12.00 óra

2020. szeptember 18. (péntek)

08.00 – 11.00 óra

2020. szeptember 21. (hétfő)

13.00 – 16.00 óra

2020. szeptember 23. (szerda)

15.00 – 18.00 óra

 

A házhoz menő szelektív gyűjtéssel kapcsolatos tudnivalók:

-          A kiosztott sárga fedelű edényzetben együtt gyűjthető a műanyag, a papír és a fémhulladék. (A Szolgáltató rendelkezik ezen hulladékok szétválogatására alkalmas gépsorral.)

-          A hulladékokat összelapítva, kiöblítve és ételmaradéktól mentesen kérjük az edényzetben elhelyezni. (A tárolókat havonta egyszer ürítik. A járatterv véglegesítése folyamatban van, arról a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosokat.)

-          Ha a Szolgáltató az elszállítás során azt tapasztalja, hogy a sárga fedelű edényzetben az előírtaktól eltérő hulladék található, akkor nem üríti ki a tárolót.

-          A szelektív házhoz menő hulladékgyűjtés edényzetét a Szolgáltató térítésmentesen üríti.

A szelektív szigetek a rendszer beindulása után (2020. október 1.) még egy hónapig használhatók, utána már csak az üveg gyűjtésére alkalmas konténer marad a gyűjtőpontokon. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a rendszer beindulása után ezeket a gyűjtőkonténereket kizárólag az üveghulladék elhelyezésére használják.

A Szolgáltatóval és a környező településekkel régóta kerestük a megoldást a szelektív szigetek környékén kialakult tarthatatlan állapot felszámolására. A most induló házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer lehetőséget teremt arra, hogy környezetünk tisztán tartása mellett a megfelelő helyre kerüljenek az újrahasznosítható hulladékok.

Ikrény, 2020. szeptember 10.

Németh Tamás
polgármester