Kedves Ikrényiek!

 

 

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása” és a „Temetői infrastruktúra fejlesztése” című pályázatokon Ikrény Község Önkormányzata összesen 9.996.800,- Ft támogatásban részesült.

 

Az „Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása” című pályázat elnyert összegéből az Önkormányzat hivatala melletti régi takarék helyiségét tudjuk megvásárolni, a hozzá tartozó földrészlettel együtt. A tulajdonjog megszerzésével az Önkormányzat által eddig használt terület is a település tulajdonát fogja képezni.

 

 

A „Temetői infrastruktúra fejlesztése” című pályázat eredményeképpen a temető kavicsos sétányainak a kavicságyazat cseréje, a megsüllyedt betonszegélyek cseréje, új urnafalak kihelyezése és az urnafalakhoz vezető gyalogsétány kiépítése fog megvalósulni. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek.

 

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Falu Program nyújtotta anyagi támogatásokkal Ikrényben megvalósulhatnak azon fejlesztési beruházások, amelyek kivitelezésére a jelenlegi helyzetben az Önkormányzat - önerőből - nem lenne képes.

 

 

Németh Tamás
polgármester