Kedves Ikrényiek!

2019. február 16-án, szombaton átadtuk a felújított és kibővített ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvodát.

A rendezvényen köszöntő beszédet mondott Gyopáros Alpár kormánybiztos és országgyűlési képviselő, Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Winkler Zsolt plébános és Farkasné Kovács Andrea az ikrényi tagóvoda vezetője.

Több évtizedes jogos igény volt az ikrényiek részéről, hogy bővíteni kellene az óvodát. Bár a tényt mindenki elfogadta a megvalósítás évről évre tolódott. 
Szükség volt az óvodára, hogy több gyermek jöjjön a helyi iskolába és szükség lesz rá, hogyha bölcsőde épül Ikrénybe legyen egy modern befogadóintézmény.

Képviselő-testületünk 2010-ben egyik fő megoldásra váró feladatának tűzte ki az ikrényi óvoda felújítását és bővítését. 
2013-ra jogerős építési engedéllyel rendelkező terveket készítettünk. 
2017-ben sikeresen pályáztunk és 127 700 000 Ft támogatást nyertünk a TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00004 az óvodánk felújításához és bővítéséhez! Ebből 118 000 000 Ft fordítható ténylegesen a fizikai kivitelezési munkálatokra.

Engedjék meg, hogy néhány érdekes adattal szolgáljak Önöknek. 
A régi épület hasznos alapterülete 238 m2, az új épületé 551 m2. 
Az új épület 142 m2 részben fedett terasszal rendelkezik, az udvaron 400 négyzetméternyi térburkolat került kialakításra.

Aki ismeri a mai építőipari árakat tudja, hogy a megvalósításhoz a pályázati forrás csak részben volt elég. A képviselő-testület átgondolt és takarékos gazdálkodásának eredményeként voltak tartalékaink, de ez az összeg nem fedezte volna a projekt önrésszel növelt költségeit.

Ahhoz, hogy az épület jó minőségben, de messze a piaci ár alatt valósulhasson meg, a projekt kezdete előtt fél évvel megkerestem az ikrényi mesterembereket, akik rendkívül kedvező áron vállalták a munkálatok elvégzését. Az áraikat még akkor is tartották, amikor szinte napról napra változtak az építőipari árak. Ezért a mai napig hálásak vagyunk.

Így az óvoda pályázati kiírásának megfelelő nyertes közbeszerzési ajánlat alapján 153 500 000 Ft árajánlattal tudtunk belevágni a munkálatok elkezdésébe. 
Ezt az árat sikerült tartanunk az elmúlt évben. 
Az eszközbeszerzést és a bútorzatot a pályázat nem tartalmazta, ez teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg.

Köszönet érte azoknak az embereknek, akik munkájukkal nem csak a saját boldogulásukat szeretnék elősegíteni, hanem településük fejlődését, megújulását is.

Köszönet azoknak az Ikrényieknek, akik a társadalmi munkában végezhető feladatoknál egy emberként álltak a munka mellé.

Köszönetet szeretnék mondani Gyopáros Alpár kormánymegbízott és országgyűlési képviselő úrnak a pályázati források felkutatásáért, folyamatos támogatásáért.

Az elmúlt évben nevettünk, szomorkodtunk, vitatkoztunk, küzdöttünk az időjárási elemikkel, de a munkát elvégeztük.

Igyekeztem magam is minél többet az építkezésen lenni és hasznosan segíteni, koordinálni az általam irányítható munkálatokat, szervezéseket, ha kellett anyagrendeléseket. Remélem, hogy én is hozzá tudtam tenni ehhez a közös értékhez.

A munka, a fáradság megérte, mert hiszem, hogy ez az épület még akkor is gyermeknevetéstől lesz hangos, amikor már nem is tudják a nevét az építőinek.

Átadtuk ezt az épületet óvodapedagógusoknak, és a gyerekeknek, hogy a kőből, fából és cserépből emelt falakat örömmel és élettel töltsék meg.

Németh Tamás
polgármester

 

Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda ünnepélyes átadója

Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda ünnepélyes átadója

Kedves Ikrényiek! 2019. február 16-án, szombaton átadtuk a felújított és kibővített ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvodát.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. november 15.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. november 15.

Az elmúlt hónapok kemény munkája után néhány javításra kiírt feladat elvégzésével, az engedélyek megérkezésével az ikrényi óvodások hamarosan átköltözhetnek az új óvoda épületébe. A pontos dátumról a későbbiekben tájékoztatjuk a...

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. szeptember 10.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. szeptember 10.

Az elmúlt napokban folytatódtak az óvodában a festési munkálatok. A helyiségek burkolása részben már elkészült. Folytatódott az épület külső hőszigetelő rendszerének a ragasztása, dübelezése, glettelése. Az óvoda régi részében felszerelésre...

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. augusztus 27.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. augusztus 27.

Utolsó bejegyzésünk óta elkészült az óvoda régi részének aljzatbetonozása, behelyezésre kerültek a kültéri nyílászárók, az új részen pedig elkezdődtek a falak glettelési munkálatai.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. augusztus 13.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. augusztus 13.

Az elmúlt hetekben megvalósultak az óvodai tornaszoba kibővítéséhez szükséges alapozási-, aljzat betonozási és falazási munkálatok. Elkészültek a bejárati tartópillérek és a monolit födém zsaluzása. Befejeződött a régi rész belső pucolása...

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. július 18.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. július 18.

Az óvodánál elkészültek a régi részben lévő válaszfalak, ajtó és ablaknyílások kialakítása, a főfalakban lévő ajtónyílások tervrajz szerinti befalazása és kibontása.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. július 02.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. július 02.

Megtörtént a régi épület vasalása, majd a szerelőbeton kiöntése, közben pedig a tetőszerkezet ácsolása, fóliázása és lecezése.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. június 07.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. június 07.

Utolsó bejegyzésünk óta az óvoda építési munkálataiban mindenki számára látványos eredményt sikerült elérni.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. május 18.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018. május 18.

Megkezdtük az óvoda régi épületének bontását, közben pedig az új szárnyon elkezdődött a tűzfalak és a válaszfalak falazása.

Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018.április 25.

 Beszámoló a projekt megvalósulásáról 2018.április 25.

A január végi munkaterület átadás óta jelentős mértékben haladt az ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda felújítása és bővítése.

Alapkőletételi ünnepség

Alapkőletételi ünnepség

2018. március 25-én ünnepélyes keretek között tettük le megújuló óvodánk alapkövét és elhelyeztünk egy időkapszulát az utókor számára.