A 29 millió Ft állami támogatással a Sportcsarnokban megvalósuló közösségi tér az ikrényi képviselők 4 éves munkájának egyik legnagyobb büszkesége. Ez a tér helyet tud biztosítani intézményeink ünnepeinek, rendezvényeinek, önkormányzati és civil rendezvényeinknek, az ifjúságnak, civil szervezeteinknek, és növeli a sportcsarnok kihasználhatóságának lehetőségeit.

A létesítmény két darab 13m2-es irodából, egy 32 és egy 24 m2-es tárgyalóból, teakonyhából és egy 230m2 –es rendezvényteremből áll.

Az elmúlt négy év alatt sikerült elérnünk, hogy a sportcsarnok befejezetlen részeit hasznos térré alakítottuk, működését kiszámíthatóvá tettük, kihasználtságát nagymértékben növeltük. Mindezt tettük úgy, hogy megőriztük a sportcsarnok függetlenségét szervezetektől, egyesületektől.

A 2014. évi átadás után pályázatot írtunk ki a rendezvényterem és a létesítmény névhasználatára.

A beérkezett pályázatok és a képviselő-testület döntése alapján a létesítményt Ikrényi Kulturális-és Rendezvényközpontnak, a helyiséget pedig templomépítő plébánosunk tiszteletére Czank Vilmos Díszteremnek neveztük el.

Az elmúlt évek bizonyították, hogy a beruházás számtalan lehetőséget biztosított az ikrényi kulturális, közösségi és civil élet számára.

Németh Tamás
polgármester