Kedves Ikrényiek!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Falu Program keretében Ikrény Község Önkormányzata 29.570.154,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az "Önkormányzati tulajdonú utak felújítása" című pályázat kapcsán.

Az „Ikrény, Széchenyi utca felújítása MPF-ÖTU-2019” azonosítószámú projekt kivitelezési munkálatai a héten (2020. május 13. – szerda) megkezdődnek.
A mai napon megtörtént a munkaterület műszaki átadása.
Régi tervünk teljesül és az út felújítása iránt fokozott lakossági igény is jelentkezett.

Az óvoda utáni első kanyartól teljes egészében új burkolatot kap a Széchenyi utca. Szakszerűen elkészülnek az utca bekötések és a Kökény utcánál, - ahol az út nagyobb igénybevételnek van kitéve - egy megerősített betonszerkezet kerül megépítésre. A munkálatok ideje alatt kérjük a József Attila utca, Arany János utca és a Gyöngyvirág utca lakosait, hogy gépjárműveikkel otthonaikat a Vasútsor utca felől közelítsék meg. A kivitelezési munkálatok befejezése előtt két héten belül lehetővé válik, hogy az eddig megszokott útvonalon közlekedhessenek a fent felsorolt utca lakosai.

A Kökény utcában található telephelyek megközelítése az eddigi kijelölt útvonalon nem lehetséges a tehergépjárművek számára. A munkálatok előreláthatóan 3 hét alatt befejeződnek, ez idő alatt az Önkormányzat külön behajtási engedélyt ad az Ady Endre utcán keresztül a telephelyen parkoló járművek számára.

A munkálatok egyes fázisaiban a gépjárműforgalmat korlátoznunk kell, ez főleg a Széchenyi és az Ifjúság utca lakosait érinti. A korlátozás időpontjáról időben tájékoztatunk mindenkit (papír alapon, valamint a település honlapján www.ikreny.hu, illetve facebook oldalán https://www.facebook.com/ikrenykozseg/).

Kérem megértő türelmüket, hiszen a megvalósuló beruházás mindannyiunk érdekét szolgálja.

Ikrény, 2020. május 11.

Németh Tamás
polgármester

 

A beruházás megvalósulása képekben: (A nagyobb megtekintéshez kattintson a megnézendő képre.)

 

Felújítás előtti állapot

 

Munkaterület átadás 2020. május 11.

 

Padkázás, aszfaltozás 2020. május 19. és 2020. május 26.

 

Aszfaltozás (felső, végleges kopóréteg) 2020. június 03.

 

Az elkészült út