Ikrény SE új sportöltöző épületének építése

2012-ben pályázatot nyújtottunk be az Ikrény SE sportöltöző épületének építésére. Sajnos a meglévő épület olyan rossz állapotban volt, hogy csak egy teljesen új épület felépítése oldhatta meg sportolóink problémáját.

Komoly nehézséget okozott az épület elhelyezése. A meglévő épület vonalában vagy a régi helyén az érvényben lévő rendezési terv értelmében egy 16 méter széles közút található. Ez a rendezési terv idejemúlt és ésszerűtlen volt, gátolta a sportpálya és környékének sport és közösségi célú használhatóságát. A rendezési terv módosítását a képviselő-testület kezdeményezte, de ennek átfutási ideje egy év, így a pályázat beadási határidejéig az nem valósulhatott meg. A fent említett okok miatt az új öltöző - az építésügyi előírások betartása mellett- a régi öltözőhöz legközelebb lévő részre került elhelyezésre.

A beruházásra két ütemben nyertük el a pályázati forrást. Az első ütemet társasági adójával támogatta a Tutti Kft. és az Avapack Kft. Itt szeretném megköszönni a támogatásukat. Ahhoz, hogy az önkormányzatnak minél kevesebb önrészt kelljen ráfordítani az öltözőre, számos esetben társadalmi munkát veszünk igénybe. Így készült el például a tetőcserép felrakása. 

A kész létesítmény nemcsak futballistáinknak ad otthont, de lehetőséget biztosít települési rendezvényeink kulturáltabb lebonyolításához és a strandröplabda pályán rendezett versenyek hátteréhez is.

Németh Tamás
polgármester